Locaties

Zunneriepe (Hoornsemeer)

Het Hoornsemeer in Groningen is een populaire plek om te bootcampen vanwege de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden die het biedt. Een leuk feitje is dat het meer eigenlijk een oude veenplas is die ontstaan is tijdens de middeleeuwen. Het meer werd vroeger gebruikt voor turfwinning en als visvijver. Tegenwoordig is het een recreatiegebied waar veel sportieve activiteiten worden georganiseerd, waaronder bootcampen. Door te bootcampen bij het Hoornsemeer ervaar je niet alleen de natuurlijke schoonheid van het gebied, maar ook een stukje geschiedenis van Groningen.

Dinkelpark (Rivierenbuurt)

Het Dinkelpark is een prachtig park in de Rivierenbuurt van Groningen waar veel sportieve activiteiten worden georganiseerd. Het park is vernoemd naar de Dinkel, een rivier die ontspringt in Duitsland en uitmondt in de Nederlandse Vecht. De Dinkel is een van de weinige natuurlijke rivieren in Nederland en heeft daardoor een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren. Het Dinkelpark is ontworpen om de natuurlijke kenmerken van de Dinkel zoveel mogelijk te behouden en te versterken. Door te bootcampen in het Dinkelpark ervaar je dus niet alleen de sportieve uitdagingen van het park, maar ook een stukje van de schoonheid van de natuurlijke omgeving. Daarnaast is het park erg gevarieerd, met veel groen, waterpartijen en speelplekken, waardoor het geschikt is voor bootcampers van elk niveau.

Quintusbos (Glimmen)

Het Quintusbos in Haren is een prachtig bosrijk gebied dat zich uitstekend leent voor outdoor activiteiten zoals bootcampen. Een leuk feitje is dat het bos een rijke geschiedenis heeft. Het is vernoemd naar Quintus, een Romeinse veldheer die hier ooit gelegerd was met zijn leger. In het bos zijn nog steeds sporen te vinden van deze periode, zoals restanten van oude Romeinse wegen en een oude waterput. Bootcampen in het Quintusbos voelt daardoor als een reis terug in de tijd en geeft een extra dimensie aan de sportieve activiteit.