FAQ

Wat is het verschil tussen een bootcamp en een reguliere sportschool?

Een bootcamp richt zich op groepstraining, waarbij de nadruk ligt op het samenwerken en motiveren van de deelnemers. Een reguliere sportschool biedt meestal individuele trainingen, waarbij de nadruk ligt op het werken aan persoonlijke doelen. Bootcamp trainingen zijn ook meestal intensiever en duren korter dan de typische sportschool trainingen.

Is bootcamp geschikt voor alle fitnessniveaus?

Ja, bootcamp trainingen kunnen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en -behoeften. The Bootcamp Boys bieden mogelijkheden voor ieder niveau. Heb je blessures? Laat het even weten en wij zorgen dat je op een juiste manier kan meetrainen.

Hoe lang duurt een typische bootcamp trainingssessie?

Een bootcamp training duurt 50 minuten bij The Bootcamp Boys. Daarna wordt er
gezamenlijk afgesloten onder het genot van wat gezonds.

Welke soorten oefeningen worden gedaan tijdens een bootcamp training?

Dit kan variëren maar typische oefeningen zijn bijvoorbeeld push-ups, sit-ups, jumping jacks, squats, lunges, burpees en sprinten. Tijdens een bootcamp training proberen we zoveel mogelijk variatie aan te brengen. Tijdens een KLUSC training zal er meer met eigen lichaamsgewicht worden getraind waarbij een POWER-training mee gebruikt wordt gemaakt
van materialen.

Is er een minimumleeftijd voor deelname aan bootcamp?
De minimumleeftijd om deel te nemen aan een bootcamp training is 16 jaar, tenzij er begeleiding bij is van een ouders en/of verzorger.
Moet ik vooraf reserveren voor een bootcamp training?

Wanneer je meedoet aan een bootcamp training moet je je inschrijven via de app, zo weet de trainer wie er komen en kan hij zich ook voorbereiden op de training. Lukt dit niet, dan kan je natuurlijk altijd gewoon aansluiten.

Kan ik een bootcamp training volgen als ik zwanger ben?

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder het trimester van de zwangerschap en de individuele gezondheid. Het is altijd het beste om te overleggen met een arts voordat je deelneemt aan een bootcamp training tijdens de zwangerschap. Overleg dit ook met een van onze trainers.

Kan ik een bootcamp training volgen als ik een blessure heb?
Dit hangt af van de aard en ernst van de blessure. Het is altijd het beste om te overleggen met een arts voordat je deelneemt aan een bootcamp training met een blessure. In sommige gevallen kan een aangepaste training worden gegeven om de blessure te vermijden of te herstellen.
Kan ik deelnemen aan een bootcamp als ik nog nooit eerder heb getraind?

Ja, je kunt deelnemen aan een bootcamp als beginner. Onze goede trainers zullen opties bieden voor beginners, waaronder alternatieve oefeningen en een lagere intensiteit.

Wat moet ik dragen tijdens een bootcamp training?
Het is het beste om comfortabele sportkleding te dragen die geschikt is voor het weer en de omstandigheden. Zorg ervoor dat je schoenen draagt die geschikt zijn voor de training en een goede grip bieden.
Wat moet ik meenemen naar een bootcamp training?
Het is aan te raden om een fles water mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens de training. Ook een handdoek om je zweet af te vegen kan handig zijn. Sommige mensen dragen ook een hartslagmeter om hun hartslag en calorieverbranding te meten.
Is er een bepaald dieet dat ik moet volgen om aan bootcamp deel te nemen?
Nee, maar het is wel verstandig om voor de training iets van voeding te nuttigen. Denk aan een banaan, een boterham of iets langer voor de training een avondmaal.
Heb ik speciale apparatuur nodig voor een bootcamp?
Veel onderdelen van bootcampen worden gedaan met lichaamsgewicht en objecten in de omgeving. Bij The Bootcamp Boys worden ook fitness materialen gebruikt, zoals elastieken, dumbbells, TRX’en en bokshandschoenen.
Hoe vaak moet ik deelnemen aan een bootcamp training?
Wanneer je alleen bootcamp als sport hebt is het aan te raden om minimaal 2x per week te sporten om je conditie het best op peil te brengen. Als je er nog een andere sport naast doet kan 1x per week al voldoende zijn.
Wat als ik een blessure oploop tijdens een bootcamp training?
Dit kan variëren maar typische oefeningen zijn bijvoorbeeld push-ups, sit-ups, jumping jacks, squats, lunges, burpees, en sprinten.Tijdens een bootcamp training proberen we zoveel mogelijk variatie aan te brengen.Tijdens een KLUSC training zal er mee met eigen lichaamsgewicht worden getraind waarbij een POWER-training mee gebruikt wordt gemaakt van materialen.
Hoe kan ik mijn vooruitgang bijhouden?
Je kan je voortgang bijhouden door op te schrijven welke oefeningen er zijn gedaan en hoeveel kg je bijvoorbeeld kan of hoe snel je een oefening/onderdeel doet. Dit vergelijk je dan na een tijdje met elkaar.
Kan ik privétrainingen boeken?

Ja, je kan privetrainingen boeken. Vraag hiernaar bij een van onze trainers voor de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van een bootcamp-lidmaatschap?
Voor de verschillende lidmaatschappen en strippenkaarten zijn verschillende kosten. Deze vind je op de pagina “Tarieven”.
Zijn er proeflessen beschikbaar?

Ja, iedereen heeft recht op 1 gratis proefweek om te kijken of bootcamp bij jou past.

Hoe kan ik me aanmelden voor een bootcamp?

Je kan je gemakkelijk aanmelden voor een proefles op de pagina “Gratis proefweek” of, als je al een account hebt, via onze applicatie.

Is er een opzegtermijn voor het lidmaatschap van de bootcamp club?

Ja, er is een opzegtermijn van 1 maand.

Kan ik mijn lidmaatschap bevriezen als ik een tijdje niet kan trainen?
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Vraag hiernaar bij een van onze trainers voor de mogelijkheden.
Hoe kan ik contact opnemen met de bootcamp club als ik nog vragen heb?

Indien jouw vraag nog niet is beantwoord, kan je ons bereiken via de contactgegevens
onderaan deze pagina.